Bondscoach Luxemburg laakt wangedrag jonge Thill

Redactie

Vincent Thill ging tijdens Nederland - Luxemburg met veel bombarie naar de kant. De bondscoach is ontstemd over dit gedrag. 

Luc Holtz, bondscoach van Luxemburg, had door de absentie van een aantal ervaren spelers een basisplek voor de 17-jarige Thill. Toen de speler van FC Metz, die pas acht minuten meedeed bij die club, na een minuut of vijftig naar de kant werd gehaald verloor hij zijn zelfbeheersing, keek hij de bondscoach niet aan en probeerde hij alles wat bij hem in de buurt lag weg te schoppen.

"Een 17-jarige jongen zou niet met zo'n reactie moeten komen", reageerde Holtz op de persconferentie. "We zullen hem uitleggen hoe het werkt. Op die leeftijd maken we allemaal fouten, maar dit moet niet nog een keer gebeuren. Als hij in een groep wil functioneren, zal hij dit niet meer moeten doen."

Holtz vond de 5-0 tegen Oranje geen onlogisch resultaat. "We wisten dat het lastig zou worden, ook omdat we nog een aantal ervaren spelers misten. Vlak voor rust hadden we de kans om terug in de wedstrijd te komen, maar dat lieten we na. De pressing van Nederland deed ons daarna pijn", besloot de keuzeheer.