Andorra wint na dertien jaar weer eens een kwalificatiewedstrijd

Niels (DerMeister)

Andorra heeft er bijna dertien jaar op moeten wachten, maar gisteren wist het dwergstaatje eindelijk weer eens een kwalificatiewedstrijd te winnen. In eigen huis won Andorra met 1-0 van Hongarije. Ze wisten slechts eenmaal eerder een kwalificatiewedstrijd in winst om te zetten

Marc Rebés was met een knappe kopbal verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd. Voor rust maakte hij de 1-0 en deze stand wist Andorra knap tot aan het eindsignaal vast te houden.

De eerste overwinning van Andorra in een kwalificatiecyclus werd geboekt op 13 oktober 2004. Destijds werd Macedonië met 1-0 verslagen. Sindsdien gingen 93 duels verloren en werd er driemaal gelijkgespeeld, waaronder eenmaal in de huidige kwalificatiereeks tegen Faeröer (0-0).

Hoewel Andorra door de overwinning niet meer de laatste plaats inneemt in hun poule, is het WK al ver uit zicht. Zwitserland en Portugal gaan ruim aan de leiding in Poule B. Zwitserland versloeg gisteren Faeröer met 2-0, terwijl Portugal geen moeite had met Letland (0-3 winst).