Gesink nog niet tevreden over dit seizoen

H.Vviv

Robert Gesink kijkt nog niet tevreden terug op het huidige seizoen. De 31-jarige Nederlander van LottoNL-Jumbo kon dit seizoen nog geen topprestatie te leveren. "Het liefst pak je een goed resultaat en bouw je daar op door, maar dat is nu helaas niet het geval", aldus Gesink in het AD.

"Dat is balen, want over het algemeen was mijn niveau erg goed. Ik heb op heel veel momenten geprobeerd om een klassement te rijden, maar dat is eigenlijk alleen in Down Under gelukt. Ik kan niet zeggen dat ik enthousiast ben over dit seizoen."

Een belangrijk doel in het eerste deel van het seizoen was de Ronde van Californië, maar door materiaalpech kon Gesink een goede klassering vergeten. "Ik was daar overal scherp, zat er telkens goed bij, maar in de afsluitende tijdrit loopt mijn achterband eraf. Daar heb ik heel erg van gebaald. Want het was toch lekker geweest om met een vierde of vijfde plaats hier naar toe te rollen. Maar ik kan er nu niets meer aan doen."

Op dit moment verblijft de Nederlander samen met George Bennet en Primoz Roglic in Spanje voor een hoogtestage op de Sierra Nevada. Gesink is vooral onder de indruk van de prestaties van Roglic. De Sloveen van LottoNL-Jumbo won onder meer de Ronde van de Algarve, een rit in de Ronde van Romanie en twee ritten in de Ronde van Baskenland. Verder werd hij derde in het klassement in de Ronde van Romandië en vierde in de Tirreno-Adriatico.

"Geen idee waar dit gaat eindigen", zegt Gesink, "maar ik ben heel blij dat hij ook volgend jaar nog bij deze ploeg vastligt. Want hij is een van de grootste talenten die er op dit moment in het peloton rondrijdt."

Gesink nog niet tevreden met verloop huidige seizoen (Foto: Pro Shots/George Deswijzen)
Gesink nog niet tevreden met verloop huidige seizoen (Foto: Pro Shots/George Deswijzen)