Incourante gemengde estafette op olympisch atletiekprogramma

heywoodu

Het Internationaal Olympisch Comité heeft vrijdag grote veranderingen bekendgemaakt voor het programma op de Olympische Spelen van 2020, die in Tokyo gehouden worden. 

Zoals verwacht is er een hele karrevracht aan gemengde onderdelen toegevoegd, aangezien dat tegenwoordig hip is. De meest vreemde keuze is echter wel de toevoeging van de gemengde 4x400 meter aan het atletiekprogramma. Dat is een onderdeel wat, in elk geval op professioneel niveau, nooit gelopen wordt en dus ook voor doorgewinterde atletiekfans nietszeggend is. 

Het boogschieten heeft een gemengde teamwedstrijd op het programma gekregen, iets wat op het WK sinds enkele jaren ook gespeeld wordt. Ook het judo krijgt een gemengde landenwedstrijd en dat is een onderdeel wat op toernooien als WK's niet gehouden wordt en wat dus ook geen enkele historie heeft. 

Gemengde evenementen die wel enige geschiedenis hebben zijn de gemengde estafette in de triatlon, waar sinds enige jaren WK's in worden gehouden, en het gemengd dubbelspel in het tafeltennis. Ook dat staat tegenwoordig op het programma van het WK, wat de toplanden een extra kans op goud geeft.