Kickbokser Holzken wil rivaal Doumbé afstraffen tijdens Glory 42

Floris_Stempel

Zaterdag hoopt kickbokser Nieky Holzken loon naar werken te krijgen. Tijdens kickboksgala Glory 42 in Parijs gaat Holzken het opnemen tegen de man die zijn titel in december afnam, de Fransman Cédric Doumbé. Na bijna tien weken keihard trainen en totale toewijding naar dit gevecht toe, is Holzken tot op het bot gebrand om de speelse Doumbé af te straffen.


Nieky Holzken (Bron: Youtube)

Het hele team Holzken is overtuigd van de kracht van Holzken en dat hij de kampioensgordel weer mee terug zal nemen naar Helmond. 'De voorbereiding was optimaal, al heb ik er veel voor moeten laten. Ook feestjes. Maar vieren doen we wel na zaterdagavond', aldus Holzken, die al sinds woensdag in Parijs vertoeft.

Ook Sjef Weber, trainer en schoonvader van de kickbokser, is blij dat zaterdag de bel zal gaan klinken. 'We hebben lang zat getraind, tweemaal per dag, zes dagen in de week. Alleen op zondag is er rust. Hier in Parijs doen we niet veel meer, wat wandelen en dan toeleven naar de weging en de wedstrijd. En dan vlammen: zeven maanden zonder wereldtitel is meer dan genoeg geweest.' Wat dat betreft staan alle neuzen in het team dezelfde kant op, want ook Holzken is blij met wat rust voor het gevecht. 'We gaan het de komende dagen inderdaad rustig aan doen. Misschien is er zelfs tijd voor de Eiffeltoren. Daar ben ik nog nooit in geweest.'

In december verloor Holzken de titel aan de Fransman. Holzken werd voor een miljoenenpubliek bijkans weggetikt door Doumbé, die tijdens het gevecht weinig respectvol omging met de traag ogende kampioen. Naast de keiharde training heeft het team de komende tegenstander uitermate goed proberen te ontleden. 'We hebben ons helemaal op hem gefocust. Ik ga natuurlijk niet zeggen wat zijn zwakke plekken zijn, maar ik weet zeker dat we er alles aan hebben gedaan om hem te kunnen verslaan. De grote kracht van Nieky is dat hij altijd zichzelf blijft en ten opzichte van Doumbé veel completer en sneller is.'

Alhoewel Doumbé een thuiswedstrijd vecht, heeft team Holzken gezorgd dat een groot aantal van zijn fans toch aanwezig zullen zijn om tegengas te geven aan de doorgaans luidruchtige Franse aanhang. 'Er zullen best veel Fransen voor hem zijn, de media zullen zich niet onbetuigd laten en hij heeft pas een contract bij Glory getekend. Maar vanuit Helmond rijdt er een bus naar Parijs waar negentig man in kan. Nieky en ik betalen de bus voor een groot gedeelte en zorgen er zo voor dat mensen voor weinig geld meekunnen.' 

Er zijn volgens Weber nog zo'n 30 plekken over in de bus. 'We weten ook dat er veel mensen met de eigen auto naar Frankrijk rijden.' In totaal is de verwachting dat ongeveer driehonderd fans Holzken zullen toeschreeuwen. 'Ze komen echt uit heel Nederland: van Groningen tot Heerlen en van Den Haag tot Nijmegen. Verder weet ik dat er speciaal voor Nieky mensen uit België en Duitsland afreizen naar Parijs. Nieky is gewoon geliefd bij iedereen.'

Toch blijft Holzken koel onder de druk. Voor hem is het weer een vreemde gewaarwording om uitdager te zijn, na een jarenlange periode als kampioen door het leven gegaan te zijn. 'Of er nu één toeschouwer zit of duizenden: je moet het toch zelf doen. Ik ben uiteraard wel blij dat er zoveel mensen speciaal uit Nederland komen', volgens de 33-jarige Natural.

Overig programma Glory 42
Naast de hoofdpartij van Holzken zit Glory 42 verder nog vol met aantrekkelijke partijen, waaronder de Superfight Series waarin onder anderen Yoann Kongolo het opneemt tegen Yohan Lidon en Dylan Salvador probeert om de winst tegen voormalig kampioen in de vedergewichtsklasse Serhiy Adamchuk veilig te stellen.

Daarnaast nog een toernooi in de razendsnelle lichtgewichtsklasse, waarbij op één avond zowel de halve finales als de finale wordt afgewerkt en later op de avond kan Murthel Groenhart zichzelf neerzetten als de enige echte uitdager voor het titelgevecht tegen de winnaar van Doumbé vs Holzken.


Fight card Glory 42 (Bron: Youtube)

Lichtgewichtsklassetoernooi finale
Murthel Groenhart vs. Harut Grigorian
Lichtgewichtsklassetoernooi halve finale: Anatoly Moiseev vs. Christian Baya
Lichtgewichtsklassetoernooi halve finale: Niclas Larsen vs. Stoyan Koprivlenski
Yoann Kongolo vs. Yohan Lidon
Nicolas Wamba vs. Jhonata Diniz
Zinedine Hameur-Lain vs. Freddy Kemayo
Marat Grigorian vs. Antonio Gomez
Dylan Salvador vs. Serhiy Adamchuk
Jimmy Vienot vs. Francois Ambank

Glory 42: Parijs wordt gehouden op zaterdag 10 juni in Accorhotels Arena te Parijs. Ziggo zend het hoofdprogramma in zijn geheel uit op het open kanaal 14. De uitzending begint zaterdagavond om 21:15 uur.