Keizer optie als nieuwe trainer Ajax

Mexicanobakker

Marcel Keizer lijkt bij Ajax in beeld als opvolger van de vertrokken Peter Bosz. De Amsterdammers hebben een nieuwe coach nodig na het vertrek van Bosz naar Borussia Dortmund. Keizer zou in dat geval niet van ver komen: Hij is op dit moment trainer van de Amsterdamse beloften in de Jupiler League.

Volgens het Algemeen Dagblad was het sowieso al de bedoeling dat Keizer komend seizoen de technische staf van 'het grote' Ajax zou versterken. De tweede plaats die hij behaalde met zijn beloften in de Jupiler League liet dat ook wel zien. Toch zou de stap van Keizer een onverwachte zijn. Buiten zijn prestaties in de Jupiler League bij Jong Ajax heeft de coach weinig laten zien. Hij was een tijdlang coach bij FC Emmen en SC Cambuur, maar liet daar geen onuitwisbare indrukken achter.

Ook als speler heeft Keizer geen grote staat van dienst. Hij speelde weliswaar bij de beloften van Ajax met onder andere Dennis Bergkamp, met wie hij, zou hij coach worden van Ajax, opnieuw samen zal werken, maar brak daar nooit door. Hij moest het doen met voetbal in de luwte bij teams als Cambuur Leeuwarden en De Graafschap.