Pliskova maakt einde aan laatste Franse Roland Garros-hoop

heywoodu

Tennisster Karolina Pliskova heeft zich voor het eerst in haar loopbaan geplaatst voor de halve finales op Roland Garros.

De Tsjechische nummer drie van de wereld stond tegenover de Française Caroline Garcia, 27e op de wereldranglijst. De 23-jarige Garcia stond voor het eerst in de kwartfinales van een Grand Slam en zal richting de top-20 stijgen, terwijl Pliskova na Roland Garros minstens de tweede plek inneemt - bij een finaleplek neemt ze vermoedelijk zelfs de eerste plek over van Angelique Kerber.

In de eerste set sloeg Garcia een hele berg aan onnodige fouten, veel meer dan Pliskova. Daar stonden echter ook aanzienlijk meer winners dan de Tsjechische tegenover en de slopende set moest via een tiebreak beslist worden, waarin Pliskova net wat beter was.

In set twee sloeg Garcia opvallend genoeg nog maar twee onnodige fouten - tegenover 29 in set één - maar ook winners kwamen veel minder van haar racket. Beide dames serveerden prima en in de eerste negen games werd slechts één, onbenut, breakpunt weggegeven. Op 5-4 sloeg Pliskova echter toe en op het eerste matchpoint maakte ze het af: 7-6 (3), 6-4.