Achilles '29 wil laatste speelronde overspelen

Niels (DerMeister)

Een opmerkelijke zaak morgen in de rechtbank van Arnhem. Achilles '29, dat afgelopen seizoen laatste werd in de Jupiler League, eist namelijk dat hun laatste competitieduel én dat van FC Dordrecht dient te worden overgespeeld. De KNVB zou het verloop van de afgelopen competitie hebben beïnvloed.

Vlak voor de laatste speelronde kreeg Achilles '29 drie strafpunten opgelegd. De Groesbeekse club hoopt via een rechtszaak dat deze straf onrechtmatig wordt verklaard. Daarnaast eist de ploeg dat de twee duels uit de laatste speelronde worden overgespeeld. Mocht dit niet lukken, dan eist Achilles dat men volgend seizoen, ondanks de degradatie, alsnog mag uitkomen in de Jupiler League. De ploeg is door de laatste plaats namelijk gedegradeerd naar de Tweede Divisie.

"Laat duidelijk zijn dat het ons alleen te doen is om gerechtigheid," aldus voorzitter Harrie Derks. "Wat ons betreft worden de wedstrijden opnieuw gespeeld, omdat die beïnvloed zijn door de late uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB. Wij willen een eerlijke behandeling, net als iedereen."

Achilles'29 vecht degradatie uit Jupiler League aan (Foto: Pro Shots/Erik Pasman)
Achilles'29 vecht degradatie uit Jupiler League aan (Foto: Pro Shots/Erik Pasman)