Démare wint tweede etappe Critérium du Dauphiné

H.Vviv

Arnaud Démare heeft de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Fransman van FDJ was de beste voor Alexander Kristoff en Nacer Bouhanni. Thomas de Gendt blijft leider in het algemeen klassement.

Vroeg in de etappe kozen vier renners voor de aanval met daarbij Koen Bouwman. De Nederlander van LottoNL-Jumbo had het gezelschap van Mickaël Delage (FDJ), Nathan Brown (Cannondale-Drapac) en Romain Combaud (Delko-Marseille Provence KTM). Het viertal zou niet veel meer dan vier minuten krijgen van het peloton.

Delage liet na vijftig kilometer al uitzakken. In het peloton nam Astana het tempo over van Lotto Soudal. De ploeg verkleinde het naar vijftig seconden, waarna Alexey Lutsenko de sprong naar voren maakte. De Astana renner zou snel de aansluiting vinden bij de kopgroep. De ploeg van Lutsenko liet het tempo weer zakken, waarna de kopgroep weer meer dan twee minuten kreeg het peloton, waar Lotto Soudal het tempo aangaf.

Met nog dertig kilometer liet Lutsenko zijn medevluchters achter zich. In het peloton namen de sprintersploegen over van Lotto Soudal. Op drie kilometer werd ook Lutsenko gegrepen door het peloton.

In de massasprint was Arnaud Démare de beste voor Alexander Kristoff en Nacer Bouhanni. Het is voor de Fransman alweer zijn zesde overwinning van het seizoen. De Gendt blijft leider in het algemeen klassement.