Onterechte klopjacht op 'daders' moord Savannah

anoniem_13042019115511

Na de vondst van het ontzielde lichaam in Bunschoten, wat later de vermiste Savannah bleek te zijn, ontstond er op social media het gerucht dat er twee mannen in een zwarte Volkswagen Polo meisjes zouden klemrijden in de regio. De Twitter- en Facebookdetectives hadden al snel uitgevogeld dat dit wel verband moest houden met de vermissing van Savannah en zo onstond er een ware klopjacht.

Er verscheen een foto van de mannen op de diverse socials en een oproep om naar ze uit te kijken en kinderen te behoeden voor deze verdachte personen. Ze waren zelfs gesignaleerd bij de vrijwillige particuliere zoektocht naar Savannah. Iedereen wist het zeker; dit is geen zuivere koffie en deze mannen moeten worden opgepakt!

Foutje bedankt dus, want de mannen meldden zich vannacht ontdaan bij de politie. Ze hadden zichzelf opgegeven voor de zoektocht en stonden in de rij om zich aan te melden toen RTV Utrecht de foto maakte die door iedereen als verdacht werd beschouwd. "Zelf zijn wij ook ouders van jonge kinderen, we hebben uit vrijwillige basis meegedaan." aldus de mannen die plots in een nachtmerrie leven omdat zij een goede daad wilden verrichten.

In een reactie op Facebook laten zij weten kapot te zijn van deze foutieve beschuldigingen.