Halep met overmacht naar kwartfinales Roland Garros

heywoodu

Tennisster Simona Halep heeft zich met groot vertoon van macht geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. De Roemeense nummer vier van de wereld, finaliste in 2014, had geen kind aan Carla Suarez-Navarro (WTA-23). De Spaanse mocht twee keer een game bijschrijven, maar na een uurtje was het klaar: 6-1, 6-1.

Halep staat in de kwartfinales tegenover Elina Svitolina, die een fantastisch jaar kent en inmiddels gestegen is naar de zesde plek op de wereldranglijst. De Oekraïnse speelde tegen de Kroatische Petra Martic, die na blessureleed ver wegzakte op de rankings. Van de 659e plek is ze sinds haar comeback, krap twee maanden geleden, al weer gestegen naar de 290e stek en op Roland Garros ging het uitstekend.

Tegen Svitolina won Martic de eerste set, maar in set twee kon ze niet goed genoeg serveren om het af te maken. In set drie leek dat wel te gebeuren: op 5-3 mocht Martic serveren voor de wedstrijd, maar ze leverde haar opslag twee keer op rij in en zag Svitolina optimaal profiteren: 4-6, 6-3, 7-5.