Chinese topvijfkampster betrapt op doping: "Geen genade"

heywoodu

De Chinese modernevijfkampster Chen Qing is betrapt op het gebruik van verboden middelen, zo melden Chinese media. Volgens de Chinese vijfkampbond CMPA heeft internationaal sporttribunaal CAS de zaak tegen Qing afgesloten. Op welk middel de 30-jarige atlete, de wereldkampioene van 2009, betrapt werd is niet bekendgemaakt.

Qing werd vorig jaar vierde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in de sport waar men aan zwemmen, schermen, paardrijden en een combinatieloop met laserschieten doet, maar door dat resultaat zal een streep gehaald worden. 

"We zullen stevig werk maken van het dopingincident rondom Qing, zodat we daar onze lessen uit kunnen trekken", aldus een statement van de CMPA. "We zullen geen genade tonen wat betreft het straffen van de verantwoordelijken", zegt de bond, die toegeeft dat in de strijd tegen doping veel beter werk geleverd kan worden. 

Het Chinees Nationaal Olympisch Comité (COC) heeft aangegeven een grondig onderzoek te starten. "Wij hebben een zerotolerancebeleid en zijn fel tegen doping. We zijn er altijd duidelijk over geweest dat fair play en de gezondheid van de sporters voor ons een prioriteit zijn."