Messi: "Enrique heeft ons gemotiveerd"

Redactie

Luis Enrique bracht bij zijn komst bij FC Barcelona weer het verlangen om groots te denken, stelt Lionel Messi.

Komende zomer vindt er een wisseling van de wacht plaats bij de Catalanen. Enrique vertrekt en hij wordt opgevolgd door Ernesto Valverde. Onder leiding van Enrique werd Barcelona onder andere tweemaal kampioen, won het drie keer de Copa del Rey en eenmaal de Champions League.

"Luis Enrique heeft ons gemotiveerd om weer een geweldig team te zijn. Ik moet zeggen dat zijn komst ons gemotiveerd heeft om weer te strijden. We zaten, als een groep, in een mindere fase, maar toen hij kwam gaf hij ons een boost om op het beste niveau te trainen en te spelen. Hij gaf ons het verlangen om weer een geweldig team te worden", aldus Messi.

Enrique slaagde erin om het beste uit Messi te halen. Ondanks dat het kampioenschap dit seizoen naar Real Madrid ging, en zij ook de Champions League wonnen - en Cristiano Ronaldo de grote favoriet is om de Ballon d'Or te winnen - is de trainer een groot bewonderaar van de kleine Argentijn.

"Na onze 3-2 zege op Real Madrid in april vertelde Enrique me dat ik de beste speler in de geschiedenis van het voetbal was", voegde Messi toe.