Sky wint eerste editie Hammer Series

H.Vviv

Team Sky heeft de eerste editie van de Hammer Series. De Britse ploeg wist in de afsluitende ploegentijdrit net Sunweb achter zich te houden. Orica-Scott zou uiteindelijk derde worden op 36 seconden van de winnaar.

Sky begon de ploegenachtervolging met 32 seconden op Sunweb. In het eerste deel maakte Sunweb al snel een deel goed op de Britse ploeg. In de achtergrond was het een grote chaos. zes ploegen (LottoNL-Jumbo, Lotto Soudal, Nippo-Vini Fantini, Cannondale-Drapac, Movistar en Orica-Scott) reden in elkaars wiel als een soort van peloton, wat niet mocht. Alle ploegen zouden ook een tijdstraf van vijf minuten krijgen.

In de tweede ronde kwam Sunweb niet dichter bij team Sky, het verschil bleef vijftien tussen de formaties. Pas in de laatste ronde kwam de Duitse formatie dichterbij. Op iets meer dan drie kilometer had Sunweb het gat gedicht op Sky en nam ook meteen de leiding over. De Britse ploeg liet het er niet bijzitten en kwam in de laatste kilometer weer voorbij Sunweb. Even leek het erop dat de vierde man van Sky moest afhaken voorin, maar in de laatste meters kon hij toch nog drie Sunweb-coureurs voor te blijven.

Om plaatsen negen tot en met zestien was Quick Step Floors de beste voor Trek Segafredo en BMC. BMC lag lang op kop, maar de Zwitserse ploeg had in slotfase veel te maken met pech, waardoor er niet meer in zat, dan een derde plek in de B-race.