'Peter Bosz geeft ja-woord aan Borussia Dortmund'

Vasion

Dat Peter Bosz één van de kandidaten was om Thomas Tuchel op te volgen bij Borussia Dortmund was al voor een lange tijd bekend. De geruchten lijken steeds werkerlijker te worden na het bericht in de Duitse krant De Bild waarin te lezen is dat Bosz zijn ja-woord zou hebben gegeven aan de Duitse grootmacht. 

De 53-jarige Apeldoorner behaalde geen prijzen bij de Amsterdamse club, maar kreeg wel een persoonlijke prijs toegekend: de Rinus Michel Award. Het behalen van de Europa League-finale en de manier waarop dit gebeurde maakte indruk. Nadat bekend werd dat Borussia Dortmund en Thomas Tuchel niet verder zouden gaan, had de Duitse grootmacht haar pijlen gericht op trainer Bosz. De Bild zou bevestigen dat er al een akkoord is gesloten met Bosz en dat hij de komende week al gepresenteerd gaat worden in het Noordrijn-Westfalen.

Als opvolger van Bosz zou Martin Schmidt op het lijstje staan van Ajax. De Zwitser was enkele jaren actief in de Bundesliga en kende dit seizoen een moeizame tijd door met Mainz. De trainer is vroegtijdig aan de kant gezet door Mainz door de tegenvallende resultaten.