Van der Poel: "Waarom zou ik niet voluit mikken op de Spelen in Tokio"

H.Vviv

Mathieu van der Poel won afgelopen week een etappe in de Ronde van België en won afgelopen zaterdag ook een etappe in de Franse rittenkoers Boucles de la Mayenne. Toch lijkt een overstap naar het wegwielrennen er niet direct in te zitten voor de Nederlander.

Tot vorige week dacht Van der Poel dat hij vanaf 2019 steeds meer de overstap na de weg zou maken, maar na zijn tweede plek van vorige week in de wereldbeker mountainbike in Albstadt twijfelt de Nederlander daar steeds meer aan.

''Die tweede plek in Albstadt heeft mij doen nadenken. Misschien moet ik eerst voluit mikken op het mountainbiken op de Olympische Spelen in Tokio om dan pas na 2020 echt over te stappen naar de weg. Ik ben er zelf nog niet uit. Maar dat speelt wel door mijn hoofd. Zo’n Spelen zijn toch iets bijzonders. Dat zou ik graag eens meemaken", aldus Van der Poel tegenover Het Nieuwsblad.

Van der Poel zal over vier weken ook niet deelnemen ook op NK wegwielrennen. De Nederlands kampioen veldrijden geeft de voorkeur aan het mountainbiken. Van der Poel zal eind juni in actie komen op het WK marathon in het Duitse Singen.

De Nederlander van Beobank-Corendon doet ook niet mee aan het WK wielrennen in september. Het WK valt samen met de wereldbekers veldrijden in Amerika. "En daar wil ik dit jaar absoluut bij zijn. Dat is soms vervelend", aldus Van der Poel tegenover de Belgische krant.