Anderson verrast gefrustreerde Kyrgios, Monfils probleemloos door

heywoodu

Tennisser Nick Kyrgios is op Roland Garros in de tweede ronde onderuit gegaan. De Australische nummer negentien van de wereld kon niet op tegen het servicegeweld van Kevin Anderson, de Zuid-Afrikaanse nummer 56 van de ranglijst.

Voor Kyrgios was er aanvankelijk niet al te veel aan de hand. De eerste set ging gelijk op en aan het eind wist hij toch door de service van Anderson te breken. In set twee begon Kyrgios zelfs met een break in de eerste game, maar aan het einde van de set ging het alsnog fout, twee keer zelfs.

De Australiër leverde zijn service twee keer achter elkaar in, waardoor Anderson de set pakte. Dat leverde bij Kyrgios de nodige frustraties op, maar een voor zijn doen typisch kapotgeslagen racket hielp niet om die frustraties kwijt te raken. Hij was mentaal compleet gebroken, kreeg niks meer voor elkaar en een klein uurtje later lag hij uit het toernooi: 5-7, 6-4, 6-1, 6-2.

Gaël Monfils had weinig moeite met het bereiken van de derde ronde. De als vijftiende geplaatste Fransman rekende in anderhalf uur netjes af met de Braziliaan Thiago Monteiro: 6-1, 6-4, 6-1.