Berdych onderuit tegen debutant op Roland Garros

heywoodu

Tomas Berdych is op Roland Garros al in de tweede ronde uitgeschakeld. De Tsjechische nummer veertien van de wereld was in Parijs niet opgewassen tegen de 21-jarige Rus Karen Khachanov (ATP-53), debutant in het hoofdtoernooi op het Franse gravel.

De wedstrijd ging in set één lang gelijk op, maar Khachanov sloeg bij 5-5 toe en brak door de service van Berdych heen. In set twee deed hij dat in de tweede opslaggame van de Tsjech al, waarna hij het in set drie al in game één deed. Berdych kon gedurende de hele wedstrijd welgeteld twee keer een vuistje maken op Khachanov's opslag, maar de halvefinalist van 2010 kreeg geen enkele breakkans: 7-5, 6-4, 6-4.

Marin Cilic had ondertussen beduidend minder moeite met een andere Rus, Konstantin Kravchuk (ATP-129). De mondiale nummer acht werd geen enkele keer gebroken, kwam nauwelijks in de problemen en werkte zich naar een nette 6-3, 6-2, 6-2 zege. Ook Kei Nishikori, de nummer negen van de wereld, hoefde zich niet overmatig in te spannen. De Japanner zette de ervaren Fransman Jeremy Chardy (ATP-74) met 6-3, 6-0, 7-6 (5) opzij.