Sneijder analyseert Oranje: "Niet anders onder Grim"

Redactie

Wesley Sneijder speelde tegen Marokko als invaller zijn 129e interland voor Oranje, en kan in het weekend het record evenaren van Edwin van der Sar.

De aanvallende middenvelder van Galatasaray was blij met zijn verwelkoming in Marokko, waarbij speciaal voor hem een groot spandoek was opgehangen. "Mooi toch? Als je zo'n welkom krijgt is het genieten. Ik was hier nog nooit geweest, in Marokko. Volgens mij lijkt de Sneijder op dat spandoek aardig hoor."

Zondag neemt Oranje het op tegen Ivoorkust, terwijl Sneijder de dag ervoor nog voor zijn club speelt in het Turkse competitieslot. "Zaterdag hebben we nog een belangrijke wedstrijd in Istanbul dus daar wil ik bij zijn om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten voor de club, en dan meld ik me zo snel mogelijk weer in Nederland. Zaterdagavond zal ik er zijn."

Tegen Luxemburg in de WK-kwalificatie zou de oud-Ajacied het record van Van der Sar kunnen verbreken, mits Sneijder speelt tegen Ivoorkust. "Het is niet alleen een record. Als je de kans krijgt om in het Nederlands elftal te spelen moet je die altijd grijpen. Mijn club heeft me laten gaan om hier te spelen, een fantastisch gebaar vanuit de club, zeker omdat we zaterdag een belangrijke wedstrijd hebben."

"Als je op je verjaardag het record kan pakken zou dat fijn zijn. Het was vandaag een moeizame wedstrijd. Dan weet je dat je het moeilijk gaat krijgen, met de warme omstandigheden. Het is belangrijk dat je wint, dat geeft altijd vertrouwen."

Sinds de komst van interim-bondscoach Grim is er rondom Oranje niet veel veranderd, stelt de middenvelder. "Het is niet zo gek veel anders geworden. Geen ander idee. Ik denk dat je dat vanavond hebt gezien. Ik vond Marokko trouwens best aardig spelen: een paar rappe gasten voorin en ze speelden scherp. Dan moeten wij compact spelen, zeker als we de laatste twintig minuten met tien man verder moeten", aldus Sneijder tegenover SBS6.