FOK! Wat een weer: Zonnig en opnieuw tijdelijk warmer

Stephan (Stephan5)

Een nieuwe lente, een nieuw geluid.

Hallo daar!

Het was gisteren prima uit te houden buiten. In het westen en noorden scheen de zon volop en was het met 18 tot 20 graden heerlijk toeven op het terras. In het binnenland kwam er meer bewolking voor, maar ook daar scheen de zon af en toe. Op de meeste plaatsen bleef het droog. Onweersbuien vonden we vooral in het zuiden en oosten van Europa in de warme lucht. Een deel van die warme lucht komt ook weer even onze kant op, maar dat is maar tijdelijk.

Na een vrij frisse en heldere nacht is het vandaag weer zonnig en droog. Het wordt met 21 tot 27 graden alweer een paar graden warmer dan gisteren.

Morgen is het ook grotendeels zonnig. Dan komt de warme lucht dus weer even op bezoek en wordt het in Limburg weer plaatselijk 30 graden. Ook elders in het land is het met 25 tot 29 graden weer een zwoele dag. Er is een kans dat er later op de dag een enkele onweersbui binnendrijft vanuit Frankrijk en Belgie. Toch houden we het ook deze dag op de meeste plekken wel droog. Voorzichtigheid is nog even geboden. Hier weten we morgen meer over te vertellen.

De warme lucht weet echter geen stand te houden want na de passage van een koufront op zaterdag, koelt het met de pinksterdagen weer af tot een graad of 20. De kans op een bui is op tweede pinksterdag het grootst.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:26
Zon onder: 21:49
Zonkracht: 7/3

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1788 Kapitein William Bligh licht het anker in de Valsbaai en zet koers naar de oost met zijn schip HMAV Bounty.
1927 Een hevige tornado richt grote verwoestingen aan in de Achterhoek.
1951 De eerste cartoon van WiBo verschijnt op de voorpagina van de Volkskrant.
2009 Vliegtuigramp met AF 447.
2014 De Amerikaanse schrijver Jay Lake overlijdt.

Skyline van Helsinki (Foto: qltel)
De skyline van Helsinki. Qltel is nog steeds op reis. (foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!