Vader Hayden over zoon Nicky

ChipsZak.

Afgelopen maandag kreeg de race- en motorsporwereld een groot verlies te verwerken toen motorcoureur Nicky Hayden bezweek aan de verwondingen die hij dagen eerder opliep bij een verkeersongeval in Rimini. De Amerikaan is slechts 35 jaar oud geworden.

Eind vorig jaar werd er door Honda Pro Racing een korte video over de motorsportlegende uitgebracht, waarin Nicky's vader Earl Hayden vanuit het huis in Kentucky vertelt hoe zijn zoon van kleins af aan ervan droomde om wereldkampioen te worden en hoe hem dat uiteindelijk lukte.

The Kentucky Kid is opgegroeid in een bekende racefamilie: zijn vader en broers Tommy en Roger Lee racen ook. Tezamen hebben de drie broers bijna elk mogelijk kampioenschap een keer gewonnen. Het vrouwelijke deel van de familie bestaat uit moeder Rose en de twee zussen Jenny en Kathleen. Helaas moest het gezin 22 mei j.l. afscheid nemen van de voormalig MotoGP-wereldkampioen nadat hij vijf dagen eerder ernstig hersenletsel opliep na een fietsongeluk.

Bekijk hieronder de video met Earl Hayden. Mocht je meer Nicky Hayden willen, bekijk dan eens de documentaire van Mark Neale uit 2006: The Doctor, The Tornado and The Kentucky Kid. 

Bewaren