Klaassen: "Het is bijna niet te beschrijven"

Redactie

Voor Ajax-captain Davy Klaassen betekent het spelen van de Europa League-finale van woensdag nu al een onbeschrijfelijke gebeurtenis.

In 1996 stonden de Amsterdammers voor het laatst in een Europese finale, terwijl in 2002 Feyenoord voor het laatst in een Europese eindstrijd stond namens een Nederlandse club.

Het zou voor de aanvoerder een bekroning kunnen zijn in mogelijk zijn laatste seizoen als Ajacied. "Dat trotse gevoel is bijna niet te beschrijven. Iedereen weet ook wat hij moet doen."

Er wordt bij Ajax uitgegaan van eigen kracht, om op die manier Manchester United te verslaan. "Wij hebben ons eigen plan en zullen dan wel zien wat het plan van United is."

De ene keer worden the Red Devils aangehaald als favoriet voor de eindzege, waarna vervolgens Ajax wordt aangewezen als grootste kanshebber. Klaassen kan er weinig mee.

"We spelen allebei in een andere competitie. Wij kunnen niet zo veel met een favorietenrol, het levert je geen 1-0-voorsprong op ofzo", aldus Klaassen op de persconferentie van dinsdag.