Giroud wil kampioen worden met Arsenal

Redactie

De droom die Olivier Giroud koestert lijkt praktisch haast onmogelijk. Toch wil de Fransman nog een keer landskampioen worden met Arsenal.

Giroud wordt in verband gebracht met een vertrek bij Arsenal. De spits heeft in Londen echter nog niet aan zijn missie voldaan. Onder trainer Arsène Wenger eindigde Arsenal dit jaar vijfde in de Premier League. Dat betekent volgend seizoen Europa League-voetbal.

Nu naast Giroud ook sleutelspelers Alexis Sanchez en Mesut Özil dreigen te vertrekken, moet Arsenal zich zorgen maken over de toekomst. Alexis en Özil zijn niet van zins om volgend seizoen in het minder prestigieuze toernooi dan de Champions League te acteren.

"Ik heb nog twee contractjaren over. We zullen zien wat de toekomst mij brengt. Maar op dit moment ben ik gelukkig bij Arsenal. De Premier League wordt steeds sterker, met vijf of zes teams die om de titel meedoen. Dat is de reden dat ik hier wil blijven. Ik wil kampioen worden."

Hoewel Arsenal heeft gefaald in de Premier League, kan Wenger het seizoen alsnog met een prijs afsluiten. Zaterdag staat de finale in de FA Cup tegen Chelsea op het programma voor de Gunners.