Piqué: "Buffon moet Gouden Bal krijgen"

Redactie

Gerard Piqué zou het toejuichen als Gianluigi Buffon dit jaar de Gouden Bal overhandigd krijgt voor wereldvoetballer van het jaar.

Buffon is als 39-jarige nog steeds een vaste kracht bij Juventus. Zijn invloed op de successen van de Italiaanse grootmacht valt volgens Piqué niet te onderschatten, al betwijfelt hij of de voetbalkenners meegaan in zijn advies.

"Messi zal dit jaar de Gouden Schoen winnen als topscorer en hij verdient het om de Gouden Bal weer te winnen. Maar als je kijkt naar de prijzen, dan zou ik de bal een keer aan Buffon geven. Hij kan de treble pakken als Juventus de Champions League wint. Hij verdient het voor zijn carrière en dit seizoen om als doelman de Gouden Bal te krijgen", zegt Piqué tegen Mediaset.

Piqué gaat er goed voor zitten als Juventus en Real Madrid het in de Champions League-finale tegen elkaar opnemen. De verdediger van FC Barcelona schaart zich achter de ploeg uit Turijn, waar onder andere een oud-ploeggenoot van hem speelt.

"Juventus is al een aantal jaar heel goed bezig op het Europese topniveau. Ze hebben geweldige spelers, zoals Buffon. En met Dani Alves heb ik jarenlang samengespeeld bij Barcelona. Het zou mooi zijn om hem de Champions League te zien winnen."