Dolberg: "Wil niet aan een transfer denken"

Redactie

Kasper Dolberg sluit een transfer bij Ajax niet uit, maar in principe speelt de Deense spits ook volgend seizoen in Amsterdam.

"Ik heb inderdaad gezegd dat ik nog minimaal één seizoen bij Ajax zal blijven", vertelde Dolberg in gesprek met De Telegraaf. "Maar je zag vorig jaar wat er met Arek Milik gebeurde. Een week nadat hij zei nog één jaar te blijven, was hij weg, naar Napoli."

De 19-jarige spits verwacht niet dat bij hem hetzelfde gaat gebeuren. "Ik verwacht dat ik hier in september nog ben. Waarom? Omdat we woensdag een 'vrij belangrijke wedstrijd' hebben en ik nog niet aan een transfer wil denken. Na de finale ga ik naar de nationale ploeg van Denemarken en daarna zie ik het allemaal wel."

In 47 wedstrijden in alle competities was Dolberg 23 keer trefzeker, maar het moet volgend seizoen beter. "Ik moet stabieler worden. Mijn ondergrens moet veel hoger liggen. Dit seizoen hebben we kunnen zien dat ik heel slecht speel als ik slecht ben. En goed is gewoon goed. Het verschil tussen heel slecht en goed moet kleiner."