'Lukaku kost 116 miljoen'

Redactie

Romelu Lukaku staat in de belangstelling van Manchester United en zijn oude club Chelsea, maar Ronald Koeman is vastberaden hem bij Everton te houden.

Lukaku vertrok in de zomer van 2014 voor 35 miljoen euro van Chelsea naar Everton, maar als de club uit Londen hem terug wil hebben, zal het meer dan het drievoudige bedrag moeten neertellen. The Sun meldt dat Everton Lukaku een prijskaartje van liefst 116 miljoen euro om de nek heeft gehangen.

Volgens de Britse boulevardkrant is dit astronomische bedrag een zet van manager Ronald Koeman die er alles aan wil doen de Rode Duivel voor Everton te behouden. Een vertrek van Lukaku, die de voorbije vier jaar goed was voor 67 doelpunten voor de Toffees, zou de selectie ernstig verzwakken. Lukaku werd in het seizoen 2013-2014 van Chelsea gehuurd en een jaar later lijfde Everton hem definitief in.

Met zijn 24 doelpunten deze jaargang heeft Lukaku zich in de kijker van Europese grootmachten gespeeld. United zit door de zware knieblessure van Zlatan Ibrahimovic zonder aanvalsleider, terwijl Chelsea-spits Diego Costa flirt met Chinese miljoenen.

Lukaku ligt nog tot medio 2019 vast in Liverpool en sloeg onlangs een contractverbetering af: hij zou graag met Chelsea de Champions League in willen. Lukaku moet zondag op bezoek bij Arsenal overigens drie keer scoren om Premier League-topscorer te worden en daarnaast hopen dat Harry Kane (nu 26 goals) zondag niet tot scoren komt.