Indrukwekkend optreden MacDonald bij debuut Bellator-MMA

Floris_Stempel

De octagon van Amerikaanse MMA-organisatie Bellator stond vrijdagavond in Londen, maar het was een Canadees die zich daar heerlijk thuis voelde. In de SSE Arena in de Britse hoofdstad stond voormalig UFC-vechter Rory MacDonald in het hoofdprogramma van Bellator 179 tegenover de Brit Paul Daley.

Nadat zijn contract bij de UFC uitgediend was, werd MacDonald de meest begeerde MMA-vechter om te contracteren. The Red King was uitermate populair bij de UFC, maar die waardering was niet wederzijds en MacDonald besloot even verderop te kijken. Uiteindelijk vond Bellator-directeur Scott Coker de juiste woorden om de 27-jarige Canadees over te halen om voor Bellator te vechten.

En dus stond MacDonald vrijdag, na bijna een jaar herstelperiode om zijn verbijzelde neus goed te laten genezen, in Londen in de octagon tegen KO-specialist Paul Daley. Niet echt de vechter die je tegenover je wilt hebben staan met een pas herstelde neus, maar de Bellator-debutant had een prima strategie in het hoofd en dat bleek een succesvolle.

Daley is supersterk in het staande gevecht en met een KO-percentage van rond de 75 procent wil je niet in een slagenwisseling met hem terecht komen. Al snel in de eerste ronde wist MacDonald de stoten van Daley vakkundig te ontwijken en de Brit naar de grond te werken. De superieure worsteltechnieken van MacDonald waren daarna gewoon teveel voor Daley. Waar vele MMA-vechters de dominante positie uitbuiten en energie sparen door simpelweg de positie alleen maar te behouden, was MacDonald heerlijk actief op de grond. Met ellebogen en zijn vuisten probeerde hij punten van Daley af te snoepen en de Brit kon niets anders terugdoen dan verdedigen tegen de constante positiewisselingen van MacDonald. De eerste ronde ging dan ook overtuigend naar de Canadees.

De tweede ronde begon identiek als de eerste met als enige verschil dat MacDonald nu actief op zoek ging naar het tot een einde brengen van de partij. En na nog geen twee minuten tikte Daley af, nadat MacDonald een verwurging - rear naked choke - had ingezet. Dit was pas het tweede verlies van Semtex bij Bellator.


De overgave van Daley (Bron: Youtube)

Een prima debuut voor de nog jonge Canadees, die in zijn volgende gevecht voor de titel mag strijden tegen de winnaar van de partij tussen Bellator-kampioen Douglas Lima en uitdager en tevens voormalig UFC-vechter, Lorenz Larkin.

'Het was een lastige periode, de afgelopen twee jaar', refereerde MacDonald aan de periode sinds zijn epische partij tegen Robbie Lawler in 2015. 'Het was gewoon lastig om gefocused te blijven, het juiste pad te kiezen en aandacht te geven aan elementen waar ik slecht in was, zowel professioneel als persoonlijk. Ik heb ervoor gezorgd dat al die dingen afgevinkt zijn en dat heb ik vanavond in dit gevecht laten zien', aldus een tevreden MacDonald.

'Paul is één van de sterkste tegenstanders die ik ooit getroffen heb. Ik moest wel mijn beste kunnen laten zien en dat heb ik ook gedaan.' Deze overwinning op Daley komt na twee verliespartijen in de UFC en MacDonald heeft al zin in het gevecht om de titel. 'Ik kom niet alleen om die kampioensgordel af te nemen, ik kom ook om je gezondheid af te nemen', klonk het dreigend.

Hieronder nog een tweetal mooie knock-outs van Alfie Davis en Fabian Edwards:

Overige resultaten Bellator 179:
Linton Vassell verslaat Liam McGeary na opgave door verwurging (arm-triangle choke) in ronde 3.
Cheick Kongo verslaat Augusto Sakai na jurybesluit (28-29, 29-28, 29-28).
Alex Lohore verslaat Dan Vinni door TKO (stoten) in ronde 2.
Kevin Ferguson Jr. verslaat D.J. Griffin door KO (stoten) in ronde 1.
Alfie Davis verslaat Jay Dods door TKO (trappen op het lichaam) in ronde 1.
Stav Economou verslaat Dan Konecke na opgave door verwurging (guillotine choke) in ronde 1.
Amir Albazi verslaat Jamie Powell na jurybesluit (30-25, 30-26, 30-26).
Nathan Jones verslaat Umer Kayani na opgave door verwurging (rear-naked choke) in ronde 1.
Fabian Edwards verslaat Rafal Cejrowski knock-out (flying knee) in ronde 1.
Jeremy Petley verslaat Chase Morton na jurybesluit (29-28, 30-27, 30-26)
Mike Shipman verslaat Marcin Prostko door TKO (knie) in ronde 1.
Salih Kulucan verslaat Diego Barbosa na opgave (hielklem) in ronde 1.