Hockeyers Kampong pakken voorsprong tegen Rotterdam in finale play-offs

Redactie

Hockeyclub Kampong heeft de eerste wedstrijd in de finales van de play-offs om het landskampioenschap gewonnen van Rotterdam. In Utrecht eindigde de wedstrijd na reguliere speeltijd in 1-1, waarna Kampong zich beter toonde in het nemen van strafballen (5-4). 

In de eerste helft hadden Kampong en Rotterdam elkaar in een ijzeren greep. Beide ploegen zakken in, maken de ruimtes klein en loeren op een counter. Na 35 minuten spelen, stond het daardoor nog 0-0. In het volgepakte en sfeervolle sportpark aan de Laan van Malkenschoten was de grootste kans in de eerste helft was een corner voor Rotterdam. Aanvoerder Jeroen Hertzberger zette zich achter de bal, schoof de bal hard in de hoek, maar Kampong-doelman David Harte redde met de katachtige reactie.

In de tweede helft werd het direct een stuk leuker. Constantijn Jonker had een fraaie actie op de achterlijn en gaf Erik Bouwens een uitgelezen kans om te scoren. De middenvelder van Kampong tikte in vrije positie de bal net naast. Jonker zorgde kort daarop nog twee keer voor gevaar. Tot twee keer toe sloeg hij de bal langs de voor hem verkeerde kant van de paal.

Kampong leek aan de winnende hand, maar uiteindelijk veel de eerste goal aan de andere kant. Negen minuten voor tijd speelde de tot dan toe onzichtbare Hertzberger zich knap vrij en tikte de 0-1 binnen. Vijf minuten voor tijd maakte Martijn Havenga uit de eerste corner voor Kampong gelijk: 1-1. 

Het bleef ook gelijk en in tegenstelling tot vroeger, ging men direct over tot shootouts. De beslissing viel uiteindelijk pas in de negende ronde nadat Oliver Polkamp namens Rotterdam miste en Bjorn Kellerman raak schoot. Zaterdag wordt de tweede wedstrijd gespeeld in Rotterdam. Als Kampong dan weer wint, is de club landskampioen. Als Rotterdam wint is een derde wedstrijd noodzakelijk. Die wedstrijd wordt dan ook in Rotterdam gespeeld.