Ajax heeft de meest lucratieve seizoenkaart

Floris_Stempel

Seizoenkaarhouders bij Ajax waren dit seizoen spekkoper, want zij betaalden het minst voor een behaald punt van hun club in het eigen stadion. Duurste club was Go Ahead Eagles, waar seizoenkaarthouders minstens 15,31 euro per thuisbehaald punt betaalden tegenover 5,06 euro bij de Amsterdammers.

Ook aanhangers van de kersverse kampioen betaalden meer voor een behaald punt in de eigen Kuip, namelijk minstens 5,28 euro. Hoewel de Rotterdammers thuis meer punten behaalden dan Ajax in de ArenA, is de goedkoopste seizoenkaart bij Feyenoord ongeveer 10 procent duurder dan die van de nummer twee, 248 euro tegenover 222,50 euro.


Wedstrijdje missen door rookgordijnen is ook goedkoop bij Ajax (Foto: Getty images)

Vergelijken we de minimale seizoenkaartprijzen met het aantal thuisgescoorde doelpunten, dan eindigt Feyenoord op de eerste plaats. Per thuisgescoord doelpunt betaalden de supporters van de stadionclub in ieder geval 4,43 euro, tegenover 4,64 euro die aanhangers van de Godenzonen minstens betaalden. Willem II is in dit klassement rode lantaarndrager, want de supporters uit Tilburg moesten toch echt minimaal 11,35 euro per gescoord doelpunt in hun eigen Koning Willem II stadion aftikken.

Wil je weten waar jouw favoriete club staat op deze ranglijst, bekijk dan de grafiek in de bron.