Manchester City bijna zeker van Champions League

Redactie

Manchester City kan Champions League-plaatsing bijna niet meer ontgaan door een 3-1 zege op West Bromwich Albion.

The Citizens lieten vanaf de start van het duel met WBA geen twijfel bestaan over de missie. Het Champions League-ticket moest en zou binnengehaald worden. De manschappen van Guardiola gingen daarom als hongerige wolven tekeer.

Dat resulteerde al vlot in een grote kans in de zeventiende minuut, toen Sergio Agüero na een fout van Craig Dawson Leroy Sané in stelling wist te brengen. De Duitser hoefde slechts de bal te toucheren, maar raakte het leder helemaal verkeerd.

De City-fans hoefden alsnog niet lang te wachten op de verlossing. Kevin de Bruyne tekende voor zijn zestiende assist van het seizoen toen hij in de 27e minuut Gabriel Jesus bediende via een voorzet. Enkele minuten later waren de rollen omgedraaid en was de Braziliaan aangever bij een goal van de Belgische middenvelder.

Manchester City bleef ook na de theepauze doorgaan met de strijd. Verschillende kansen waren niet besteed aan de City-aanval. Middenvelder Yaya Touré liet in de 57e minuut het net alsnog bollen, zodat de marge drie doelpunten betrof. Het bleek voor Man City genoeg om de zege over de streep te trekken, ondanks een late eretreffer van WBA via Hal Robson-Kanu.