'Apple trekt stekker uit iPad Mini'

Monique Verlind (DJMO)

Fans van kleine tablets hoeven binnenkort niet meer op Apple te rekenen. Althans, als we Boy Genius Report (BGR) mogen geloven. De techreus trekt volgens het doorgaans betrouwbare BGR binnenkort de stekker uit de iPad Mini.

Bronnen rond de iPhonemaker zouden hebben laten doorschemeren dat Apple geen heil meer ziet in de kleinste telg uit de iPadfamilie. Waarom dat zo is, is onduidelijk. Apple geeft geen specifieke verkoopcijfers van losse iPadmodellen, dus een conclusie kan daar niet aan verbonden worden. Het zou te maken kunnen hebben met het feit dat smartphones, waaronder Apples eigen iPhone, steeds groter worden en daarmee de noodzaak van kleine tablets overbodig maken.

Het Japanse Mac Otakara kwam eerder dit jaar juist nog met nieuws dat er een iPad Pro zou komen met een 7,9-inch display, maar dat gerucht lijkt met het nieuws van BGR naar het rijk der fabelen verwezen. Apple bracht in 2012 de eerste iPad Mini uit. Naar het schijnt heeft wijlen CEO Steve Jobs de lancering van een kleinere iPad tot zijn dood tegengehouden. De flamboyante topman zag helemaal niets in kleine of extreem grote tablets zoals de iPad Mini of de iPad Pro.

Overigens hoef je niet meteen naar de winkel te rennen, waarschijnlijk blijven de bestaande iPad Mini-modellen nog wel een tijdje te koop

'Apple trekt stekker uit iPad Mini'
'Apple trekt stekker uit iPad Mini' (Foto: BuzzT)