Verstappen: "Vorig jaar was mooi, maar ik wil meer races winnen!"

Maarten (rubbereend)

Bijna een jaar na de overwinning van Max Verstappen op het circuit van Barcelona is het Formule 1-circus weer terug op de plek waar hij in zijn debuutrace voor Red Bull Racing meteen zijn eerste grand prix won. Tijdens de persconferentie was de Nederlander duidelijk dat hij meer wil winnen dan alleen die ene wedstrijd.

"Ik denk niet dat er meer spanning is. Vorig jaar was het meer intens. Het is altijd goed om hier weer terug te komen. Natuurlijk was het vorig jaar een erg positief weekend, maar ik wil meer races winnen. Ik ben hier niet voor één overwinning, ik wil meer. Het is nu 2017 en 2016 is voorbij. Ik wil vooruitkijken en mijn race rijden." Zo lezen we op Verstappen.nl.

Verstappen werd onder andere gevraagd hoe hij zich ontwikkeld heeft sinds zijn stormachtige debuut bij Red Bull. "Dat is lastig om te zeggen. Ik denk dat het meer algemene ervaring is, zowel in het leven als bij het racen. Maar niets groots in termen van het sneller rijden in de auto. Het heeft allemaal met kleine details te maken. Als je jezelf beter voelt in de auto, dan begrijp je de auto ook beter."

Ook van andere coureurs steekt de jonge Nederlander veel op. "Het is lastig als je niet in hetzelfde team zit, omdat je dan minder informatie hebt. Maar normaal kijk je naar de races, wat inhaalacties, wat starts, situaties die in de race gebeurden, bandenmanagement. Je kijkt altijd naar je concurrenten, wat zij aan het doen zijn en wat voor andere lijnen ze rijden. Dit doe je het hele weekend. Je probeert altijd iets te leren, elk weekend."

Verstappen: "Vorig jaar was mooi, maar ik wil meer races winnen!" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Vorig jaar was mooi, maar ik wil meer races winnen!" (Pro Shots / Action Images)