Van Gerwen als koploper naar halve finales Premier League

heywoodu

Het is donderdagavond...het riedeltje zal bekend zijn: Premier League darts, Europa League-voetbal op TV en dus is RTL 7 er niet live bij. Eerlijk is eerlijk, met een Nederlandse club in de halve finales is het niet geheel ongerechtvaardigd dit keer. Enfin, darten: vanavond weten we welke vier spelers de halve finales van de Premier League hebben bereikt en volgende week om de titel strijden. Michael van Gerwen en Peter Wright strijden nog om plek één, Gary Anderson is net als hen zeker van de play-offs. Phil Taylor en Dave Chisnall maken onderling uit wie de vierde wordt. Voor het gemak: als Chisnall niet met 7-4 of een beter resultaat wint van James Wade, is Taylor door. Als Chisnall wel in zijn opdracht slaagt heeft Taylor het overigens nog steeds volledig in eigen hand.

Dave Chisnall (ENG) - James Wade (ENG)
De zenuwen waren al snel aanwezig bij Chisnall, die puur door een matige start van Wade de eerste leg kon winnen. Hij deed zijn officieuze bijnaam, Chokenall, al snel eer aan door gelijk een hele rits pijlen op de dubbel te missen. Wade profiteerde optimaal en The Machine won drie legs op rij, waarna hij een 170-finish net miste en Chisnall op 2-3 zag komen.

Wade stoomde vervolgens in één stuk door naar 2-6 en daarmee was de kans van Chisnall om de halve finales te bereiken definitief verkeken. Dat leek misschien wel wat druk weg te nemen, want hij kwam nog terug tot 6-6 en mocht met één punt naar huis. Taylor is daarmee definitief halve finalist en dus is de rest van de avond totaal niet spannend meer. 

Dave Chisnall - James Wade (Bron: PDC)
Dave Chisnall - James Wade (Bron: PDC)

Phil Taylor (ENG) - Adrian Lewis (ENG)
Taylor begon aan de partij wetende dat er niks meer op het spel stond, net als Lewis. Jackpot gooide eerder deze Premier League al eens een negendarter en kwam daar nu weer erg dicht bij in de buurt: de negende pijl ging mis. Finishes van 110 (Taylor) en 122 (Lewis) brachten leven in de brouwerij. De heren speelden sterk en finishten goed, wat na tien legs resulteerde in een gelijke stand: 5-5. Vanaf dat moment maakte Taylor het af en niet veel later stapte hij met twee punten van het podium: 7-5.

Phil Taylor - Adrian Lewis (Bron: PDC)
Phil Taylor - Adrian Lewis (Bron: PDC)

Peter Wright (SCO) - Raymond van Barneveld (NED)
Laten we het kort houden: het was niet de avond van de al uitgeschakelde Van Barneveld. Doordat Snakebite een klassieke poepleg gooide pakte de Nederlander de vierde leg, maar daar bleef het bij. Niks liep voor Van Barneveld en met een 116-finish maakte Wright het in stijl af: 7-1.

Peter Wright - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)
Peter Wright - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)

Michael van Gerwen (NED) - Gary Anderson (SCO)
De partij tussen de regerend en de vorige wereldkampioen begon prima. Met een vroege elf- en twaalfdarter sloeg Van Gerwen al vrij snel een gat van twee legs: 3-1. Dat bleek gelijk het beslissende gat, want hoewel Anderson uitstekend stond te spelen kon de Schot niet meer op gelijke hoogte komen met MVG. De Nederlander maakte het met dubbel 20 keurig af en verzekerde zich van de eerste plaats in de Premier League.

Michael van Gerwen - Gary Anderson (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Gary Anderson (Bron: PDC)

 

De eindstand van de Premier League 2017 (Bron: Oddsportal)
De eindstand van de Premier League 2017 (Bron: Oddsportal)