Overeem niet in actie tijdens UFC Rotterdam

Floris_Stempel

De UFC komt 2 september weer terug naar Rotterdam na een succesvol gala in 2016, maar Alistair Overeem heeft al duidelijk gemaakt dat hij daar in ieder geval niet in de octagon te bewonderen zal zijn. Tijdens dat gala in 2016 vochten Overeem, maar ook Germaine de Randamie en Stefan Struve voor een uitverkocht en uitzinnig Ahoy.


Overeem dit jaar niet in Ahoy, Struve (rechts) is nog een mogelijkheid  (Foto: Getty images)

Tegenover FOX Sports laat de MMA-veteraan weten dat hij nu echt alles op alles wil zetten om kampioen bij de UFC te worden en een tripje naar Rotterdam past dit jaar niet in het schema. Op 8 juli vecht The Reem tegen Fabricio Werdum en het idee achter deze partij is dat de winnaar het hoogstwaarschijnlijk op mag nemen tegen de kampioen bij de zwaargewichten. Wie dat wordt, zal komende zaterdagnacht blijken, als de huidige kampioen Stipe Miocic het op zal nemen tegen de Braziliaan Junior Dos Santos. Een titelgevecht in het thuisland van de uitdager is niet erg waarschijnlijk, dus een eventueel titelgevecht zal in de VS of Brazilië worden gehouden.

"Ik heb erg goede herinneringen aan vorig jaar, maar het past dit keer niet in mijn agenda. Dan had ik moeten wachten tot september, maar ik ben een vechter en wil zo actief mogelijk zijn. Met winst op Werdum vecht ik voor het einde van het jaar voor de titel en daar is het me allemaal om te doen," aldus Overeem. 

Of de zwaargewicht na dit jaar nog vaak in de octagon te bewonderen zal zijn, hangt helemaal af van dat mogelijke titelgevecht. "Als ik de titel nu wel pak, moet ik kijken wat er met mijn motivatie gebeurt. Ik heb zelf nog een extra doel. Ik heb 87 gevechten aan de top achter de rug en ik zou nog wel door willen tot de honderd. Maar nogmaals, als ik kampioen wordt, weet ik niet of mijn motivatie blijft."