Pibernik juichte te vroeg in Giro door lege batterij radio

heywoodu

Wielrenner Luka Pibernik juichte woensdag in de Giro d'Italia iets te vroeg. De Sloveen van Bahrein-Merida dacht de vijfde etappe gewonnen te hebben, maar men moest nog een rondje van bijna tien kilometer. 

Volgens kopman Vincenzo Nibali was het niet helemaal zijn eigen schuld. "Het probleem was dat de batterij van zijn radio leeg was. Hij hoorde ons zo niet roepen dat het de finish nog niet was", aldus Nibali tegenover de RAI. "Hij wist niet dat er nog een ronde gereden moest worden, dus kregen we dit soort taferelen. Maar goed, hij is jong, zulke dingen gebeuren wel eens."

De Nederlander Jos van Emden verwacht dat er nog wel even smakelijk om gelachen gaat worden, zo zei hij toen gevraagd werd naar Pibernik. "Oh die gast die ging juichen?! Ik zag het ja, ik denk dat je dan toch even wat beter in het routeboek moet kijken...daar wordt in het peloton zeker om gelachen en hij gaat het ook nog wel even te horen krijgen denk ik!"

Pibernik is verre van de enige die te vroeg heeft gejuicht in het wielrennen. Zijn huidige ploegmaat Ramunas Navardauskas staat bijvoorbeeld ook op het lijstje: de Litouwer dacht in 2013 een etappe in de Giro gewonnen te hebben. Doordat hij zijn oortjes uit had gedaan had hij echter niet door dat Giovanni Visconti er solo al lang en breed met de overwinning vandoor was gegaan.