Jans: "Ze willen Van Breukelen weg hebben"

Redactie

Ron Jans is in een interview dieper ingegaan op zijn besluit om toch niet bij de KNVB aan de slag te gaan als 'leercoach'.

In een reactie op de KNVB-website was de trainer van PEC Zwolle nog voorzichtig in zijn woordkeuze, maar in De Telegraaf is Jans wat meer uitgesproken. Hij vertelt dat Hans van Breukelen hem nog probeerde over te halen. "Ik heb met hem te doen, want hij is van zoveel goede wil, maar het lijkt erop dat men hem weg wil krijgen."

"Er lopen allerlei mensen weg en ik nu ook, maar dat heeft niks met hem te maken." Jans zou bij de bond gaan samenwerken met Leon Vlemmings, die deze week werd gepresenteerd als nieuwe coach van Go Ahead Eagles. "We zouden het samen doen, hebben samen de gesprekken met de cursisten gevoerd en dan gaat hij weg. Het is voor de KNVB dramatisch."

"Ik voel me wel wat in de steek gelaten. Dit kwam als donderslag bij heldere hemel", aldus de Zwolse trainer. Jans (58) zou zich bij de KNVB gaan bezighouden met de selectieprocedure rondom de cursus voor de opleiding coach betaald voetbal.