FOK! Wat een weer: rustig weer

Monique Verlind (DJMO)

Meiregen op het zaad, is goud op de plaat.

!Ollah

Vandaag valt er niet veel te vertellen over het weer. Het is tamelijk zonnig, in het noorden is er kans op wat wolkenvelden. De temperaturen lopen uiteen van 12 graden op de Wadden tot 17 graden in het zuiden van het land. De wind is zwak tot matig en veranderlijk. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:54
Zon onder: 21:16
Zonkracht: 5/2

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1932 Het Wilhelmus wordt het Nederlandse volkslied.
1940 Tweede WereldoorlogNazi-Duitsland valt BelgiëNederland en Luxemburg binnen.
1954 Bill Haley and the Comets brengen Rock Around the Clock uit, de eerste rock-'n-roll-single die op nummer 1 in de hitparades komt te staan.
1967 Oprichting van de Alkmaar Zaanstreek-combinatie (AZ '67), de voorloper van het huidige AZ, na een fusie tussen Alkmaar '54 en FC Zaanstreek.
1981 Bij een "aanslag" op het Binnenhof in Den Haag komen F. Jacobse en Tedje van Es van De Tegenpartij om het leven.
1994 In de Amerikaanse staat Illinois wordt seriemoordenaar John Wayne Gacy geëxecuteerd voor de moord op 33 jonge mannen en jongens.
2002 Begrafenis van de Nederlandse politicus Pim Fortuyn, die vier dagen eerder vermoord werd.
2014 Oostenrijk wint het 59e Eurovisiesongfestival met Conchita Wurst en het lied Rise Like a PhoenixNederland wordt tweede met het lied Calm after the storm van de The Common Linnets, de hoogst behaalde uitslag sinds 1975.

Iteejer stond vandaag in de file en maakte deze foto (Foto: Iteejer)
Iteejer stond vandaag in de file en maakte deze foto (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!