Greipel sprint naar zege in tweede etappe Giro d'Italia

H.Vviv

André Greipel heeft de tweede etappe gewonnen in de Giro d’Italia. De renner van Lotto Soudal was na een etappe van 221 kilometer de snelste in de massasprint. Greipel neemt ook de leiderstrui over van Lukas Pöstlberger.

De Pool Lukasz Owsian (CCC Sprandi Polkowice )en de Wit-Rus Ilia Kosheyov (Wilier Triestina - Selle Italia) kozen meteen na de start de aanval. De twee zouden later gezelschap krijgen van drie renners: Daniel Teklehaimanot (Dimension Data), Evgeny Shalunov (Gazprom-RusVelo) en Simone Andreetta (Bardiani – CSF). De vijf zouden een maximale voorsprong van iets meer dan zes minuten pakken.

Op de laatste klim van de dag, de Passo di Genna Silana bleef Teklehaimanot als laatste vluchter het peloton net voor. Doordat de renner van Dimension Data als eerste boven kwam neemt hij de leiderstrui in het bergklassement over van Cesare Benedetti.

In de afdaling van de Passo di Genna Silana koos Nathan Haas voor de aanval. De ploegmaat van Teklehaimanot kreeg geen ruimte van het peloton, waar de ploeg van Vicenzo Nibali het tempo aangaf.

In de massasprint was Greipel de snelste voor Roberto Ferrari en Jasper Stuyven. Caleb Ewan had in de sprint te maken met pech. Voor de Duitser is het alweer zijn zevende zege in de Ronde van Italië.

Op acht kilometer van de streep had Ilnur Zakarin matriaalpech. De Rus van Katusha-Alpecin zou twintig seconden verliezen op de winnaar.