Ruffoni: "Positieve dopingtest misschien door ontstoken prostaat"

heywoodu

Nicola Ruffoni heeft voor het eerst gereageerd op zijn positieve dopingtest. Donderdag bleek dat de Italiaanse wielrenner van Bardiani-CSF positief had getest op groeihormonen, net als teamgenoot Stefano Pirazzi. De twee hadden net op het podium gestaan voor de teampresentatie, één dag voor de eerste etappe.

Via zijn Facebookpagina heeft Ruffoni inmiddels gereageerd. "Ik ben druk aan het zoeken naar een logische verklaring, want ik heb nog nooit, maar dan ook echt nog nooit verboden middelen gebruikt in mijn carrière", beweert de 26-jarige Italiaan. "Ik ben in de laatste maanden niet anders gaan eten of leven en in de zoektocht naar een logische uitleg ben ik alles in de maand voor de positieve test aan het herbeleven." 

Van 20 maart tot 20 april, een week voor zijn positieve plasje, zou Ruffoni last gehad hebben van een prostaatontsteking. "Dat kan van invloed geweest zijn. Ik ben een tijdje buiten competitie geweest en heb daar antibiotica voor gekregen. Ik weet dat mijn carrière in gevaar is, maar ik ga er alles aan doen om te bewijzen dat ik onschuldig ben. Ondertussen wacht ik de resultaten van de B-staal geduldig af", besluit hij.

Of Pirazzi in precies dezelfde periode geheel toevallig ook een ontstoken prostaat had is nog niet bekend.