Bardiani ondanks dubbel dopinggeval van start in Giro

heywoodu

Bardiani-CSF is vrijdag 'gewoon' van start gegaan in de Giro d'Italia. De Italiaanse ploeg, rijdend met een wildcard, raakte donderdag in de problemen. Zowel Stefano Pirazzi als Nicola Ruffoni bleken positief getest te hebben op groeihormonen. De rasaanvaller en de sprinter mogen daardoor niet van start gaan, maar in afwachting van de B-stalen is Bardiani niet uit koers gezet. Vervangers mochten niet meer opgeroepen worden.

"We hoorden het nieuws pas kort voor de teampresentatie", aldus perschef Paolo Barbieri, die daarmee bevestigt dat de ploeg, inclusief Pirazzi en Ruffoni, donderdagavond op het podium stond in de wetenschap dat het duo was betrapt. "We voelen niet de noodzaak om te vertrekken, zeker niet zolang de B-stalen nog niet getest zijn."

Volgens Barbieri wist niemand binnen de ploeg iets van de gang van zaken. "Het is een fout van twee renners, die Sardinië vanmorgen hebben verlaten. De rest van de ploeg is in shock en niemand zag dit aankomen. Onze ploeg heeft ook geen verleden met doping", aldus de woordvoerder van de ploeg waarvoor Emanuele Sella in 2008 zesde werd in de Giro, inclusief drie etappezeges, alvorens hij betrapt werd op het gebruik van doping.