FOK! Wat een weer: verbetering!

qltel

Een natte mei geeft boter in de wei.

Hallo! 

Gisteren hadden we een tweedeling. In het noorden viel er nog regen terwijl het in de rest van het land droog bleef en zelfs de zon hier en daar tevoorschijn kwam. De bewolking bleef vannacht aanwezig en in het noorden van het land zou daar nog wat regen uit gevallen kunnen zijn. Ook vandaag is die bewolking nog aanwezig, alhoewel vanmiddag in het zuiden de zon nog even door zou kunnen breken. Het blijft vrijwel overal droog. De temperatuur loopt uiteen van 10 graden in het noorden tot 14 graden in het zuidwesten. De wind is zwak tot matig, in het noorden aan de kust wellicht zelfs krachtig.

Het weekend verloopt zonnig en droog. De temperatuur zou zaterdag wel eens op kunnen lopen tot bijna 20 graden, zondag moeten we het met een paar graden minder doen. Ook de dagen daarna wordt geen regen verwacht, we krijgen dan wel wat meer bewolking, maar de zon krijgen we ook wel te zien. Het wordt dan zo'n 12 a 15 graden.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:01
Zon onder: 21:12
Zonkracht: 4/2

Nederland
 

 

Wikiweetjes van vandaag
1835 De eerste spoorweg op het Europees continent wordt in gebruik genomen tussen Brussel en Mechelen. De lijn was 20 km lang.
1921 Het parfum Chanel N°5 wordt gelanceerd.
1942 De geallieerden beginnen de slag om Madagaskar (Operatie Ironclad) waarbij de geallieerden het door Vichy-Frankrijk bezette Madagaskar in handen proberen te krijgen. De slag duurde tot 6 november.
1945 Bespreking over voorwaarden capitulatie van het Duitse leger in Nederland op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dit is de basis voor Bevrijdingsdag.
1961 Alan Shepard wordt gelanceerd aan boord van de Mercury MR-3, en is daarmee de tweede mens en tevens de eerste Amerikaan in de ruimte.

Zondag heb ik een wandeling gemaakt in de ongeving van Nijmegen. Deze foto is van de Cenakelkerk in de Heilig Landstichting (Foto: qltel)
Zondag heb ik een wandeling gemaakt in de ongeving van Nijmegen. Deze foto is van de Cenakelkerk in de Heilig Landstichting (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!