Bosz kiest voor Dolberg én Traoré tegen Lyon

Redactie

Ajax maakt zich op voor de halve finale van de Europa League. De ploeg van Peter Bosz start met Kasper Dolberg en Bertrand Traoré in de basis.

Het is voor het eerst sinds 1997 dat Ajax een halve finale van een Europees toernooi speelt, maar als het aan de Amsterdammers ligt is dit niet het eindstation voor dit seizoen. Na het uitschakelen van Schalke 04 barst de ploeg van vertrouwen en mikt het op de finale van de Europa League.

Dan moet er vanavond een goed resultaat worden neergezet tegen Olympique Lyon. Ajax bleek dit seizoen in eigen huis onverslaanbaar in de Europa League en ook vanavond zal het een goed resultaat nodig hebben om uitzicht te houden op een finaleplek.

Dat moet de ploeg doen zonder Daley Sinkgraven (blessure), Nick Viergever (geschorst) en Joël Veltman (geschorst). Zoals Peter Bosz tijdens de persconferentie al aangaf, starten Kenny Tete en Jaïro Riedewald als vervangers in de basis. In de punt van de aanval kiest de oefenmeester voor Dolberg en op de rechtervleugel start Traoré. Dat betekent dat Justin Kluivert en David Neres op de bank moeten beginnen.

Ook Bruno Génésio heeft moeten puzzelen in zijn basisopstelling. Lang was het een vraagteken of Alexandre Lacazette en Corentin Tolisso fit genoeg zouden zijn om in actie te kunnen komen tegen Ajax. Laatstgenoemde is fit genoeg bevonden en start vanaf de eerste minuut. Lacazette behoort wel tot de selectie, maar blijft naar alle waarschijnlijkheid negentig minuten op de bank.

De opstellingen

Ajax: Onana, Tete, Sanchez, De Ligt, Riedewald, Klaassen, Schöne, Ziyech, Traoré, Dolberg, Younes.

Olympique Lyon: Lopes, Jallet, Nkoulou, Diakhaby, Morel, Tousart, Gonalons, Cornet, Tolisso, Valbuena, Fekir.