Tete: "Mooie kans om me aan Europa te tonen"

Redactie

Kenny Tete staat woensdagavond in de basis bij Ajax, dat het in de halve finale van de Europa League opneemt tegen Olympique Lyonnais.

De 21-jarige rechtsback maakte vrijdag speelminuten in de 1-4 overwinning op VVV-Venlo en dat ging volgens hem 'lekker'. Woensdag eist Tete opnieuw een goede prestatie van zichzelf als Ajax in eigen huis aantreedt tegen de Fransen.

"Het belang van Ajax staat voorop, maar deze wedstrijd is voor mij ook een mooie kans om me aan Europa te tonen", laat Tete weten in gesprek met De Telegraaf. "Ik wil al het hele seizoen spelen en krijg nu de kans in een Europese topwedstrijd."

"De sfeer in de ArenA was tegen Feyenoord en Schalke 04 ongekend. Het is iets om naar uit te kijken. Zeker! Natuurlijk denk ik daarover na. Dit zijn wedstrijden waar elk jong voetballertje van droomt. Dat was bij mij niet anders", aldus de verdediger.

Tete was in de return van de kwartfinale tegen Schalke 04 belangrijk met een assist. Toen Ajax in de verlenging tegen een 3-0 achterstand aankeek, stelde de achterhoedespeler Nick Viergever in staat de 3-1 aan te tekenen. Later maakte Amin Younes de 3-2.