McLaren wil in Sochi de finish halen

Maarten (rubbereend)

Het seizoen van McLaren-Honda is nog niet bepaald om over naar huis te schrijven. Pas één keer haalde één van de oranje bolides de finish, dat was de Belg Stoffel Vandoorne in Melbourne. Voor de Grand Prix van Rusland in Sochi heeft het team één doel: ze willen aan de eindstreep komen, het liefst met twee wagens.

"Een positief resultaat voor ons in Sochi zou, na alle problemen met de betrouwbaarheid, zijn om met beide auto's te finishen", aldus Fernado Alonso, zo lezen we op GPupdate.nl. "Dat is de eerste stap. Ik heb de tests in Bahrein na de race gevolgd en het is goed dat we daar veel kilometers hebben kunnen maken. Hopelijk plukken we daar de vruchten van."

"Honda werkt hard aan een oplossing voor het probleem met de MGU-H, zodat we in ieder geval met beide auto's de race uit kunnen rijden", zo vertelt teambaas Eric Boullier. "Op weg naar Sochi hopen we vooral op probleemloze sessies, dat is de enige manier om tot representatieve prestaties te komen. De verschillen zijn doorgaans klein in de Grand Prix van Rusland, hopelijk krijgen we de kans om mee te doen in het gevecht."

Vandoorne is voorzichtig optimistisch, al is hij zich bewust van het harde werk wat het team nog zal moeten verrichten. "Na de moeilijke weken die we achter de rug hebben was de testdag in Bahrein bemoedigend. Die boost hadden we even nodig. We zullen het lastig krijgen op een circuit als Sochi waar veel draait om topsnelheid, maar onze focus moet liggen op het maximaliseren van de baantijd en werken aan de betrouwbaarheid. Een 'clean' weekend, zonder problemen, biedt ons de meeste kans om extra performance te vinden voor de race. We gaan ons best doen met hetgeen we nu voor handen hebben."

Mocht het team wederom voortijdig de spullen moeten inpakken dan kunnen ze altijd bij Max Verstappen terecht voor een goede restauranttip.

McLaren wil in Sochi de finish halen (Pro Shots / Action Images)
McLaren wil in Sochi de finish halen (Pro Shots / Action Images)