Niki Terpstra gaat Boonen missen

Boris (borisz)

Niki Terpstra rijdt zondag in Parijs-Roubaix voor het laatst samen met Tom Boonen.  De Belg neemt op de Noord-Franse kasseien afscheid van de wielersport als wielrenner. "Ik ga hem echt missen", zo laat de Assendelfter weten op de website van zijn ploeg Quick-Step.

"Het grootste deel van mijn carrière heb ik met Tom gekoerst en hij was erbij toen ik mijn grootste successen boekte. Ik heb veel van hem geleerd." Terpstra gaat zelf als mede-favoriet van start in Parijs-Roubaix, de wedstrijd die hij in 2014 won. "Daar winnen was mijn grote doel. Het heeft mijn leven niet veranderd, maar ik heb er wel meer zelfvertrouwen door gekregen."

Boonen won de klassieker zelfs vier keer en doet zondag een ultieme poging het record van vijf zeges te pakken. "We zijn er klaar voor", zegt Terpstra. "We kennen elke kasseistrook en zijn op elk scenario voorbereid. Daarbij is Tom altijd heel relaxed kort voor de wedstrijd. Dat heb ik zelf wat minder. Ik kan heel nerveus zijn, maar Tom brengt de balans in onze ploeg en zorgt ervoor dat we met het juiste gevoel aan de start staan."

Niki Terpstra vorige week bij De Ronde. (PRO SHOTS/George Deswijzen)Niki Terpstra vorige wek bij De Ronde. (PRO SHOTS/George Deswijzen)