De Bakker niet opgewassen tegen Dzumhur

Peterselieman

In de ontmoeting in de Davis Cup tussen Nederland en Bosnië-Herzegovina staat het na de eerste dag 1-1. Robin Haase had de formatie van bondscoach Paul Haarhuis nog op voorsprong gebracht, maar in de tweede partij in Zenica was Thiemo de Bakker (ATP-434) niet opgewassen tegen Damir Dzumhur (ATP-73): 2-6, 2-6 en 2-6.

De Bakker is hersteld van een slepende elleboogblessure die hem sinds oktober aan de kant hield. Tegen Dzumhur had hij in de eerste set aanvankelijk niets in te brengen. De Nederlander kwam al snel 4-0 achter te staan, voor hij een breakkans kreeg, maar deze niet benutte.

In set twee behield De Bakker aanvankelijk zijn opslag, maar moest even later toch een break toestaan. Op de stand van 4-2 werd de Nederlander opnieuw gebroken, waarna Dzumhur 2-0 voor kwam te staan. De Bosniër kwam ook in set drie op een vroege voorspong. De Bakker kreeg op de stand van 2-1 nog wel kansen om terug te breken, maar slaagde hier niet in, waarna de partij voorbij was.

Morgen zal het dubbelspel gespeeld worden. Tallon Griekspoor en Jean-Julien Rojer zullen het op gaan nemen tegen Mirza Basic en Tomislav Brkic.