Neymar scoort 100e goal voor Barcelona

heywoodu

Voetballer Neymar heeft zichzelf zondagavond een jubileum bezorgd. De Braziliaan scoorde in de door Barcelona gewonnen wedstrijd op bezoek bij Granada de 1-4, waarmee hij de eindstand bepaalde. 

Voor Neymar was het alweer zijn honderdste treffer voor de Catalaanse grootmacht. De Braziliaan kwam in 2013 over van Santos en is vooral sinds het seizoen 2014/15 uitstekend op dreef. Inmiddels scoorde hij in 117 wedstrijden in de Primera Division 64 keer en liet hij veertien treffers noteren in de Copa del Rey. Daar komen nog 21 treffers in Europese wedstrijden bij en zijn allereerste goal in het shirt van Barcelona, in de Supercopa van 2013, maakt dat Neymar op totaal honderd treffers staat.

De spits is de derde Braziliaan die voor de Catalanen aan de honderd komt, na Rivaldo en Evaristo. Hij moet nog 23 keer scoren om in de top-10 aller tijden te komen: Mariano Martin, actief in de jaren '40, staat met 123 goals op de tiende plek. Lionel Messi bijbenen gaat nog een uitdaging worden voor Neymar, want zijn Argentijnse ploeggenoot scoorde sinds 2004 inmiddels al 494 keer.