Knal van Kehrer bezorgt Schalke punt in Kohlenpott-derby

Redactie

Schalke 04 heeft in de slotfase een puntje gepakt tegen rivaal Borussia Dortmund. De gasten leken in Gelsenkirchen met de winst aan de haal te gaan. Het werd 1-1. 

Klaas-Jan Huntelaar keek bij Schalke vanaf de reservebank toe hoe Dortmund vroeg druk probeerde te zetten. Goede scoringskansen leverde dat in eerste instantie nog niet op. Shinji Kagawa was daarna wel dicht bij een treffer en Pierre-Emerick Aubameyang stuitte op keeper Ralf Fährmann.

Acht minuten na rust werd de wedstrijd dan toch opengebroken. Kagawa bediende de scorende Aubameyang, die zijn treffer op een merkwaardige manier vierde. De spits kreeg van een wisselspeler een masker toegeworpen, hij trok het ding over z'n hoofd en kreeg daarvoor een gele kaart.

Deze masker leverde Aubameyang een gele kaart op. (PRO SHOTS/Witters)
Deze masker leverde Aubameyang een gele kaart op. (PRO SHOTS/Witters)

Het doelpunt leverde BVB geen drie punten op, want de gasten verzuimden het duel te beslissen. Schalke 04 kwam in het laatste kwartier langszij via de 20-jarige Thilo Kehrer. Met een fraai schot in de korte hoek maakte hij zijn eerste goal in het shirt van Die Königsblauen, waardoor het in de Veltins Arena 1-1 werd.

Borussia Dortmund is daardoor gezakt naar de vierde plaats in de Bundesliga. Schalke moet het voorlopig doen met plek negen.