Dolberg mist ook de laatste training voor de Klassieker

Stefan (sportfreak)

Kasper Dolberg heeft zich niet op het trainingsveld laten zien op de dag voor de topper tegen Feyenoord. De aanvaller moet toekijken.

Trainer Peter Bosz bevestigde vrijdag op de persconferentie dat hij alleen een beroep doet op Dolberg als de Deen nog heeft kunnen trainen. Hij wil een volledig fitte spelersgroep en neemt ook van zijn wissels geen genoegen met half werk.

Dolberg trainde vrijdag nog apart van de groep. De jongeling kampt met een blessure die hem al twee weeken een twijfelgeval maakt voor het treffen met Feyenoord. Door zijn afwezigheid op de afsluitende training is zijn meespelen vrijwel uitgesloten.

"Ik moet kunnen zien dat spelers fit zijn", zei Bosz. "Deze wedstrijden zijn te belangrijk om risico te nemen. Voor mij geldt ook: als je op de bank zit, moet je na vijf minuten kunnen invallen. Ik kan natuurlijk niet hebben dat een speler moet invallen die na vijf minuten tot de conclusie komt dat het toch niet gaat."

De kans bestaat dat Bertrand Traoré in de spits begint. Ook Hakim Ziyech wordt genoemd. Bosz sloot zelf al uit dat aanvoerder Davy Klaassen in de spits wordt gezet. "Davy Klaassen in de spits is voor mij geen optie. Dan doen we teveel concessies ten opzichte van het team."