Tafeltennisster (10) helpt Wales richting EK bij debuut

heywoodu

Tafeltennisster Anna Hursey heeft haar debuut gemaakt voor het nationale (senioren)team van Wales. Dat op zich is niet opvallend, ware het niet dat Anna nog een beetje jong is: ze is immers pas 10 jaar oud. 

De dochter van - hoe kan het ook anders - een Chinese moeder wordt al lange tijd gezien als groot talent. Vorig jaar besloot het gezin al om de destijds 9-jarige Anna regelmatig mee te gaan nemen naar China, zodat ze tegen serieuze opponentes kon spelen. In Wales en omstreken waren die namelijk niet echt meer te vinden, want ook in de leeftijdsklasse tot 18 jaar moet iedereen het afleggen tegen het wonderkind. 

Haar vooruitgang werd nu beloond met een plekje in het nationale team van Wales, dat strijdt om kwalificatie voor het EK voor landenteams. Tegen Kosovo mocht ze donderdag debuteren, waarbij ze de derde wedstrijd speelde. Nehare Sanieva kon in de buurt blijven van Anna, maar de jonge sensatie was toch telkens op de beslissende momenten te sterk: 11-9, 12-10, 11-9. 

Door Anna's overwinning ging de wedstrijd met 3-0 naar Wales, waardoor de ploeg volgende week in een play-off in en tegen Wit-Rusland mag strijden om een plekje op het EK. 

Een stukje van de BBC over Anna (Bron: YouTube)

Anna en haar ouders zitten inmiddels in China, waar haar vader op YouTube regelmatig video's plaatst over de trainingen en wedstrijden die zijn dochter daar speelt (Bron: YouTube)